BLOG: EVEN VOORSTELLEN

Een aantal weken geleden is er aan mij gevraagd om een blog bij te houden over de beautybranche waarin ik werk. Voor mij (en de salon) is dit nog geheel onbekend terrein. Super spannend dus! Ik heb besloten om deze uitdaging aan te gaan en start met mijn eerste blog. Inmiddels een begrip in Vlaardingen en steeds meer mensen weten SALON 05 te vinden! Vandaag is het tijd voor de eerste blog van deze Vlaardingse beautysalon en stel ik mij voor. Ik ben Suus en sinds 2012 jaar de trotse eigenaresse van een exclusieve salon in Vlaardingen: SALON 05. Ik hoor jullie denken, hoe kom je aan die naam?! Dat ga ik zo vertellen ;)


Over mij
Ik ben een spontane, ondernemende en ontzettende perfectionistische meid. Na de middelbare school twijfelde ik tussen 2 opties: Hotelschool of Beautyschool. Ik koos het eerste, de Hotelschool. Een onwijs leuke en leerzame opleiding, waar perfectie centraal stond. Werken op hoog niveau bij Michelin zaken gaf mij een enorme kick. Toch bleef alles met uiterlijke verzorging kriebelen. Uiteindelijk heb ik alsnog mijn hart gevolgd en koos ik voor het vak nagelstyling.


SALON 05
Na het behalen van mijn diploma, het oefenen op vriendinnen en familie wilde ik groeien. Om te beginnen op zoek naar een bedrijfsnaam. Ik koos voor het woord salon met een persoonlijke touch en dat werd het getal 05. Dit getal staat voor de maand mei, in deze maand ben ik geboren.

Toen mijn website www.salon05.nl eenmaal ontworpen was en ik een daar bijbehorende Facebookpagina aanmaakte ging het hard. Voor mijn bedrijf is Facebook de ideale manier om klanten te bereiken. Op zich ook al een uitdaging om je staande te houden in een sterk veranderde markt op o.a. Social Media. Een eigen identiteit, DNA en stijl zijn daarin enorm belangrijk.

Naast mijn vaste baan begon ik in de avonduren en weekenden een klantenbestand op te bouwen. Inmiddels had ik genoeg vertrouwen gekregen in mijn bedrijf en besloot ik om afscheid te nemen van mijn vaste baan.


Verhuizen
Hoe gezellig het thuis ook was, het werd te klein en ik ben verhuisd naar een zonnestudio. Daarna heb ik nog voor een korte periode gehuurd bij een andere salon. Daar kwam ik er achter dat ik een eigen stek wilde. Uiteindelijk kwam er een pandje vrij in de Peperstraat (bekend als Pepersteeg), midden in het centrum van Vlaardingen. Voor mij was dit de beste ‘ja’ ooit!

In het eerste jaar heb ik echt wel slapeloze nachten gehad. Er komt zoveel kijken bij een eigen onderneming en de daarbij horende risico's. Doordat ik thuis een goede basis had gecreëerd durfde ik hier vol zelfvertrouwen in te stappen. Mijn motto?! Droom. Start je eigen bedrijf. Doe het gewoon. Wees niet bang om te vallen. Sta weer op. En work your ass off om jou idee tot een succes te maken. (ohja, vergeet ook niet te genieten van deze stap ;-))

Inmiddels is SALON 05 uitgegroeid tot een exclusieve salon met hoogwaardige producten, kwaliteit, service en verhuisd naar een nog groter maar vooral prachtig nieuw pand aan de Hoogstraat 40 in Vlaardingen.


SALON 05


Parkeren
SALON 05 is gevestigd aan de historische Hoogstraat 40 in Vlaardingen. Parkeren is mogelijk in de nabijgelegen parkeergarages of aan de Havenstraat, parkeerzone 8608. Let op; dit is allemaal betaald parkeren. Gratis parkeren is mogelijk in de buitenring van het centrum op loopafstand 4 minuten.

Afspraak maken
SALON 05 werkt uitsluitend op afspraak. Je bent altijd welkom om langs te komen, kennis te maken of om een afspraak in te plannen. Tijdens behandelingen worden inkomende oproepen doorgeschakeld naar de voicemail, zodat de focus bij de klant ligt op dat moment van de behandeling. Stuur een bericht via WhatsApp en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.


Hoogstraat 40
3131 BN Vlaardingen

Openingstijden

Dinsdag: 09:00 - 17:30
Woensdag: 09:00 - 17:30
Vrijdag: 09:00 - 17:30
Zaterdag: 09:00 - 17:30