BLOG: EVEN VOORSTELLEN!

Een aantal weken geleden is er aan mij gevraagd om een blog bij te houden over de beautybranche waarin ik werk. Voor mij (en de salon) is dit nog geheel onbekend terrein. Super spannend dus! Ik heb besloten om deze uitdaging aan te gaan en start met mijn eerste blog. Inmiddels een begrip in Vlaardingen en steeds meer dames (en heren) weten SALON 05 te vinden! Vandaag is het tijd voor de eerste blog van deze Vlaardingse beautysalon en stel ik mij voor.

Hoi! Ik ben Suus en sinds 2012 jaar de trotse eigenaresse van de allerleukste salon in Vlaardingen: SALON 05. Ik hoor jullie denken, hoe kom je aan die naam?! Dat ga ik zo vertellen ;)

Over mij
Ik ben een spontane, eigenwijze, ondernemende en ontzettende perfectionistische meid. Gezellig op stap met vriendinnen, actief met m’n rugzakje op reis en verslaafd aan avondjes (lees: nachten) Netflix. Achja, wie niet ;-)) Verder ben ik een echt meisje-meisje. Ondanks dat ik dol op backpacken ben, gaat de hele make up tas gewoon mee hoor. Ik hang mijn tasje met spiegeltje gewoon aan een boomtak en creëer zo mijn eigen badkamer. En ik maak met mijn lange almond-nagels gewoon nog een prima kampvuur ;-))

Studie
Na de middelbare school had ik 2 opties: Hotelschool of Beautyschool. Tja, wie luistert er nou naar moederlief op z’n 16e? Je raad het al, ik koos het eerste, de Hotelschool. Een onwijs leuke en leerzame opleiding. Toch bleef alles met uiterlijke verzorging kriebelen. Tevens het ondernemen. Werken voor een baas was leuk, maar is niets voor mij. Uiteindelijk heb ik alsnog mijn hart gevolgd en koos ik voor het vak Nagelstyling. Toen ik eenmaal begonnen was aan deze opleiding vielen EINDELIJK de puzzelstukjes in elkaar! Na het behalen van mijn diploma heb ik op genoeg modellen (lees slachtoffers) getraind. Ineens was daar het zelfvertrouwen en werd SALON 05 geboren!

SALON 05
Onwijs leuk, al die lieve mensen die steeds (onder dwang) model zaten. Alleen ik wilde groeien, nu werd het tijd voor ‘echte’ klanten. Om te beginnen, op zoek naar een bedrijfsnaam. Jeetje wat waren er een hoop opties. Suzies Nails, Nagels by Suus; ik koos uit eindelijk voor het woord salon. Waarom? Onder deze naam is het mogelijk om nog diensten toe te voegen. Tevens wilde ik een persoonlijke touch en dat werd het getal 05. Dit getal staat voor de maand mei, in deze maand ben ik geboren.

Toen mijn website www.salon05.nl eenmaal ontworpen was en ik een daar bijbehorende Facebookpagina aanmaakte ging het hard. Voor mijn bedrijf is Facebook de ideale manier om mijn klanten te bereiken. Op zich ook al een uitdaging om je staande te houden in een sterk veranderde markt op o.a. Social Media. Een eigen identiteit en een eigen stijl zijn daarin enorm belangrijk.

Naast mijn vaste baan begon ik in de avonduren en weekenden een klantenbestand op te bouwen. En dit allemaal in het kleine kamertje van mijn huisje aan de Vaartweg. Inmiddels had ik genoeg vertrouwen gekregen in mijn bedrijf en besloot ik om afscheid te nemen van mijn vaste baan. Oeiii wat spannend. En tegelijkertijd: bevrijdend!

Verhuizen
Hoe gezellig het thuis ook was, het werd te klein en ik ben verhuisd naar een zonnestudio. Daarna heb ik nog voor een korte periode gehuurd bij een andere salon. Daar kwam ik er achter dat ik een eigen stek wilde. Uiteindelijk kwam er een schattig pandje vrij in de Peperstraat (bekend als Pepersteeg), midden in het centrum van Vlaardingen. Zal ik het doen of niet? Er was niemand die uiteindelijk deze beslissing voor mij kon maken, behalve ikzelf. Na nachten niet slapen ben ik naar de makelaar gestapt en zei ik: JA! Voor mij was dit de beste ‘ja’ ooit!

In het eerste jaar dacht ik: Suus, wat is dit spannend... waarom doe je nou altijd eerst iets en denk je er later over na?! Tja, thats me! Uiteindelijk komt het altijd goed. En doordat ik thuis een goede basis had gecreëerd durfde ik hier vol zelfvertrouwen in te stappen. Mijn motto?! Droom. Start je eigen bedrijf. Doe het gewoon. Wees niet bang om te vallen. Sta weer op. En work your ass off om jou idee tot een succes te maken. (ohja, vergeet ook niet te genieten van deze stap ;-))

Inmiddels is SALON 05 uitgegroeid tot een exclusieve salon met hoogwaardige producten, kwaliteit, service en verhuisd naar een nog groter maar vooral prachtig nieuw pand aan de Hoogstraat.


SALON 05

Waar vind je SALON 05?
SALON 05 is gevestigd aan de historische Hoogstraat 40 in Vlaardingen. Parkeren is mogelijk in de nabijgelegen parkeergarages of aan de Havenstraat, parkeerzone 8608. Let op; dit is allemaal betaald parkeren! Gratis parkeren is mogelijk in de buitenring van het centrum op loopafstand 6 minuten.

Stuur een berichtje
Je bent altijd welkom om langs te komen, kennis te maken of om een afspraak in te plannen. SALON 05 werkt uitsluitend op afspraak. Tijdens behandelingen worden inkomende oproepen doorgeschakeld naar de voicemail. Stuur een bericht via WhatsApp en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.

Altijd leuk!
Neem een kijkje op de facebook pagina van SALON 05 en blijf op de hoogte van alle nail mail.


Hoogstraat 40
3131 BN Vlaardingen

Openingstijden

Dinsdag: 09:00 - 17:30
Woensdag: 09:00 - 17:30
Vrijdag: 09:00 - 17:30
Zaterdag: 09:00 - 17:30