BLOG: SPRAY TANNING

Sinds een aantal jaren houdt iedereen zich bezig met een gezonde lifestyle, worden calorieën braaf geteld, is healty food in elke koelkast te vinden, proberen we een detox of sapkuur en is de Gin Tonic benoemd tot ‘caloriearm’. Ja ook ik doe hier aan mee ;-)) Ondanks al die gezonde dingen die iedereen toepast blijft de zonnebank populair. Hoe kan het dat zoveel mensen vergeten hoe schadelijk UV-licht is? Het klinkt verleidelijk even lekker een kwartiertje wegdromen onder dat warme licht en ook nog eens een kleurtje op doen. Helaas is dat niet zonder gevaar. Gelukkig is er een veilig alternatief voor een zongebruinde huid en dat is spray tanning.


Spray tanning down under
Mijn allereerste ervaring met spray tanning was in Australië. Daar is het heel normaal (en verstandig) om een mooi zomers kleurtje te krijgen door middel van een spray tan. Wegens de slechte eigenschappen van de zon is het daar enorm populair. Gelukkig is de 'bruin douche' overgewaaid naar Nederland en niet meer weg te denken in de beauty branche. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: spray tanning is een veilig alternatief van een zongebruinde huid. Niet alleen direct een mooi kleurtje maar ook verantwoord. Inmiddels is SALON 05 de grootste spray tan salon in de regio en dat komt omdat mensen zich steeds beter realiseren hoe schadelijk de zonnebank is.


Orange is the new black
De grote vraag (of angst) die klanten hebben als ze voor het eerst komen voor een spray tan; ‘Ga ik oranje worden?’. Dit beeld is overgewaaid uit Amerika en de bodybuilder wereld. Daar wordt vooral gewerkt met hoge intense tanninglotions en deze wordt niet verneveld over de huid maar ingerold met een verfroller. Ja, echt waar! Ook garanderen zelf bruinende crèmes niet altijd voor succes. Te dik aangebracht, stukje vergeten of toch niet geschikt voor jouw huidtype zijn factoren voor een negatief resultaat. Met een professionele spray tan behandeling ben je verzekerd van een mooi egaal resultaat. Voor een geslaagde spray tan ben je afhankelijk van 2 factoren: zelf goed voorbereiden en de specialiste die weet wat ze doet.


Scrub!
Wat ik persoonlijk doe voor een behandeling is het volgende:
Ik scrub om de dag met een droge srubhandschoen. Gebruik het liefst geen badproducten die een laagje achter laten, zoals Dove of Rituals. Ja, I know, het ruikt zo lekker. Maar voor een mooie tan; NIET doen!

Einde dag plan ik mijn tan in. Tijdens de tan draag ik altijd een broekje, dan zie je juist resultaat en kan je goed vergelijken. Meestal kies ik voor een lichte tint omdat ik de zomerse glow mooi vind. Na de behandeling spring ik altijd in een mega fout pyamading. Heel fout ja, maar perfect voor na de tan. Lekker wijd, dus ik droog egaal zonder strepen op! Deze modieuze outfit hou ik de gehele avond en nacht aan. Zo blijft m'n beddengoed schoon en weet ik zeker dat ik geen vlekken creëer in m'n slaap. Als je net een spray tan hebt gehad moet je echt 6 uur lang elke vorm van lichamelijk contact vermijden. Borstvoeding geven, met je benen over elkaar zitten, kroelen met vriendjelief of naakt slapen raad ik ten zeerste af ;-))

De volgende ochtend spoel ik alle overtollige lotion af en hydrateer de huid met een goede body crème. Het grappige vind ik altijd de opmerkingen, zeker als je een lichte kleur kiest heb je gewoon een hele mooie glow. Het is voor mij en SALON 05 echt de beste reclame ooit: mijn eigen gebruinde benen. Ik spray het liefst wekelijks of eens in de 14 dagen voor het mooiste resultaat.


Sunless tanning is healthy & safe
Een spray tan is zo gepiept en je voelt je erna echt heerlijk. Je straalt, je omgeving valt dit ook op, qua kleding staat alles net wat leuker en je zit lekkerder in je (zomerse) vel! Ik heb alle informatie, tips, do's en dont's verzameld op www.salon05.nl onder het kopje meest gestelde vragen (FAQ) en algemene informatie.

Let's get your glow on!


SALON 05


Parkeren
SALON 05 is gevestigd aan de historische Hoogstraat 40 in Vlaardingen. Parkeren is mogelijk in de nabijgelegen parkeergarages of aan de Havenstraat, parkeerzone 8608. Let op; dit is allemaal betaald parkeren. Gratis parkeren is mogelijk in de buitenring van het centrum op loopafstand 4 minuten.

Afspraak maken
SALON 05 werkt uitsluitend op afspraak. Je bent altijd welkom om langs te komen, kennis te maken of om een afspraak in te plannen. Tijdens behandelingen worden inkomende oproepen doorgeschakeld naar de voicemail, zodat de focus bij de klant ligt op dat moment van de behandeling. Stuur een bericht via WhatsApp en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.


Hoogstraat 40
3131 BN Vlaardingen

Openingstijden

Dinsdag: 09:00 - 17:30
Woensdag: 09:00 - 17:30
Vrijdag: 09:00 - 17:30
Zaterdag: 09:00 - 17:30