BLOG: VOETVERZORGING

Ja hoor, de zomer is in aantocht. Zoals de meeste van jullie wel weten ben ik echt een wintermeisje en kan behoorlijk klagen over de zomer in Nederland. Maar eerlijk is eerlijk; zelfs deze sneeuwkoningin word vrolijk van dit zonnetje, de dagen duren langer (en als je net als ik altijd tijd te kort komt is dat toch wel lekker ;-))), blote benen worden weer geshowd en eindelijk kunnen de hippe slippertjes uit de kast komen. Mijn slippertjes heb ik afgelopen maand al even uitgeprobeerd in Ibiza en dat was heerlijk! Het eiland, de sangria en vooral blote voetjes! De vakantie is nu voorbij en voor SALON 05 begint het seizoen van mooie tenen en voetjes.


Winterslaap
Een aantal klanten komt het hele jaar door (braaf) voor deze behandeling, maar een groot deel van de dames denkt pas aan voetverzorging als de temperatuur omhoog gaat en je echt niet meer onder de slippertjes uit komt. Uiteraard is dat geen probleem maar wat mij zo verbaast is dat tijdens de wintermaanden niet alleen bepaalde dieren een winterslaap houden maar dat bij ons vrouwen alles onder de heup ook in winterslaap gaat. Spontaan wordt het scheermes verstopt, vergeten we ineens wat een bikinilijn is en de voeten worden panisch verpakt in gigantische konijnensloffen of berensokken.


Thuis aan de slag
Teennagels en voeten zijn het minst favoriete lichaamsdeel van de vrouw. Hoe kan het dat dit deel van het lichaam vaak ‘vergeten’ wordt? Voor de verzorging van voeten kun je terecht bij diverse beautysalons. Wist je dat je thuis ook al een heel eindje kan komen? Juist in de wintermaanden kun je je voeten al goed voorbereiden op de zomer. Zelf heb ik regelmatig zo’n avondje met mijn vriendin. Lekker tutten, Netflix aan en vriendjelief de deur uit. Probeer minimaal 1x per week even lekker een kwartiertje in een voetbad te zitten. Na 10 minuten weken kun je met een goede voetvijl eelt verwijderen. Door het warme water kun je de nagelriemen gemakkelijker terug duwen. Mocht je nu heel enthousiast geworden zijn en ook de nagelschaar gaan gebruiken: knip je nagels niet te kort en recht af en zonder hoekjes, zo voorkom je ingegroeide nagels. Smeer de voeten in met een goede crème en binnen no time heb je heerlijke zachte baby voetjes.


Maak een afspraak
Oké, de voetjes zijn zacht en vriendjelief zal blij zijn dat die gigantische sloffen eindelijk de kast in gaan. Dan kruipen we nu heel enthousiast in een yoga standje en gooien de benen in onze nek om zo perfect de nagels te kunnen lakken. Kramp? Of toch niet zo lenig? Lastig he.. Teennagels zijn klein, het is een secuur werk om de lak er netjes op te krijgen en vergt ook aardig wat geduld want wanneer is de nagellak nou droog?!?! Een hoop tijd en irritaties kun je besparen door je tenen te laten voorzien van een gellak bij SALON 05.

Gellak is geen gewone nagellak, maar droogt onder een UV lamp. Het wordt aangebracht in een paar dunne laagjes en in enkele minuten uitgehard onder de lamp. Je hebt zo geen wachttijd totdat de lak eindelijk droog is. De gellak blijft op je teennagels veel langer mooi dan op je vingernagels. Dit komt doordat je teennagels minder te lijden hebben van invloeden van buitenaf en doordat je teennagels minder hard groeien.


Voordelen van deze behandeling

  • Ruim 8-10 weken plezier van mooi gelakte nagels
  • Geen wachttijd totdat de lak eindelijk droog is
  • Snel aan te brengen
  • Extra versteviging aan de nagels
  • Glanzend en krasvrij (ook na een dagje strand!)

SALON 05


Parkeren
SALON 05 is gevestigd aan de historische Hoogstraat 40 in Vlaardingen. Parkeren is mogelijk in de nabijgelegen parkeergarages of aan de Havenstraat, parkeerzone 8608. Let op; dit is allemaal betaald parkeren. Gratis parkeren is mogelijk in de buitenring van het centrum op loopafstand 4 minuten.

Afspraak maken
SALON 05 werkt uitsluitend op afspraak. Je bent altijd welkom om langs te komen, kennis te maken of om een afspraak in te plannen. Tijdens behandelingen worden inkomende oproepen doorgeschakeld naar de voicemail, zodat de focus bij de klant ligt op dat moment van de behandeling. Stuur een bericht via WhatsApp en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.


Hoogstraat 40
3131 BN Vlaardingen

Openingstijden

Dinsdag: 09:00 - 17:30
Woensdag: 09:00 - 17:30
Vrijdag: 09:00 - 17:30
Zaterdag: 09:00 - 17:30