FAQ SPRAY TANNING

Wat is spray tanning?
Spray tanning is de meest effectieve en veilig bruin-zonder-zon behandeling. Het grote voordeel is dat de huid direct en overal een gezonde kleur krijgt. Het is het ideale alternatief voor de zonnebank. Met een airbrush apparaat wordt DHA tanningvloeistof gelijkmatig over de huid vernevelt waardoor er een egaal effect ontstaat.


Voor wie is spray tanning geschikt?
Voor iedereen die op een veilige, verantwoorde manier binnen één dag een mooie kleur wilt krijgen.


Is spray tanning veilig?
Absoluut! Deze behandeling is een veilig alternatief voor een zongebruinde huid.


Wanneer wordt er gebruik gemaakt van spray tan?
Op elk moment van de dag, het gehele jaar door kun je een tanning boeken. Feestje? Op vakantie? Bruiloft? Of gewoon zomaar om net een beetje extra 'glow' te krijgen en witte benen vaarwel te zeggen!


Welke kleuren zijn er?
Er zijn verschillende kleuren en kleursterktes zodat de kleur op je huidtype wordt afgestemd. Hierdoor is het resultaat natuurlijk, dus geen oranje. SALON 05 gebruikt geavanceerde vloeistoffen die bestaan uit een mix van plantaardige ingrediënten die parabeen en dierproefvrij zijn.


Hoe bruin kan ik worden met spray tanning?
Bij SALON 05 streven we ernaar om zo’n natuurlijk mogelijke kleur te verkrijgen. Het is een compliment als je de volgende dag te horen krijgt: ‘Je ziet er goed uit, je straalt’ in plaats van: ‘Zo, 3 weken Spanje achter de rug?’. Uiteraard kan je aangeven dat een donkere kleur gewenst is. Het gehele jaar kun je gebruik maken van een spray tan behandeling. Houd er wel rekening mee dat de kleur intensiteit verschilt per seizoen. Je kunt in de zomer makkelijker een donkere teint dragen dan bijvoorbeeld in de winter. Dit komt met name doordat de mensen om je heen bleker zijn tijdens de winter.


Hoe lang blijft de kleur zitten?
De kleur ontwikkelt zich in de eerste 6 uur na de behandeling en trekt in de bovenste huidlaag. Na de behandeling is het belangrijk om de huid goed te hydrateren met een body crème en kun je ongeveer 5 tot 7 dagen plezier hebben van je teint. Elke dag raak je deeltjes van je huid kwijt en na 1,5 week is de huid zodanig vernieuwd dat de kleur weg is.


Hoe houd ik mijn kleur langer mooi?
Hydrateren, hydrateren en nog meer hydrateren. Drink genoeg water elke dag en breng minimaal 1x per dag een goede body crème aan. Dit zorgt er voor dat je huid langer gezond en glad blijft waardoor de kleur langer blijft zitten en egaal blijft.


Kan ik het zelf doen?
Natuurlijk zijn er tegenwoordig doe het zelf-tanning-kitjes verkrijgbaar. Echter zal het resultaat nooit toppen aan het effect van een professionele spray tan behandeling door SALON 05.


Ben ik beschermd tegen UV stralen?
Nee. De DHA in de spraytan gaat een reactie aan met de eiwitten in de huid en geeft geen bescherming aan de huid.


Kan ik sprayen tijdens mijn zwangerschap?
Als je zwanger bent is het belangrijk om de huid goed te beschermen tegen de schadelijke UV stralen van de zon en de huid niet teveel bloot te stellen aan deze stralen. Indien je dit wel doet is de kans groot dat er een ‘zwangerschapsmasker’ ontstaat. Spray tanning is een veilig alternatief van een zongebruinde huid, zonder risico’s op zonnebrand, vervellen of langdurige huidziektes.


Kan ik sprayen voor mijn vakantie?
Spray tan laten doen net voordat je met vakantie gaat is een goed idee. Met een kleurtje lijk je altijd net dat tikje slanker, gladder en je voelt je goed. Je bent gelijk bikini-klaar en alle outfits staan beter. Ook is het onnodig lang in de zon te braden om een kleurtje te krijgen, je hebt al een mooie tan!


Kan ik sprayen voor mijn bruiloft?
Een spray tan voor je bruiloft is ideaal. Het laat je stralen, accentueert de kleur van je ogen en je lijkt slanker wat ook de jurk complimenteert. Wil jij ook een heerlijk bruin tintje voor je bruiloft? Boek minimaal 1 maand voor je bruiloft een ‘proef’ behandeling. De tanning heeft dan de tijd om helemaal weer te verdwijnen en het geeft je dan ook de kans om, als de eerste tint niet de beste is, een andere tint te kiezen, vooraf aan de trouwerij. Heeft je partner een lichte huid? Vergeet hem dan niet mee te nemen, een gezichtsbehandeling is namelijk ook mogelijk en dat staat op de trouwfoto's net iets gezelliger dan alleen de bruid met een mooie gloed.


Hoe vaak kan ik sprayen?
Zo vaak je wilt. Elke week, om de week of eens per maand. Hoe vaker je de behandeling herhaald hoe langer én mooier de kleur blijft zitten.


Wat draag ik tijdens een behandeling?
Dit bepaal je helemaal zelf. In bikini, ondergoed of topless.


Wat is DHA?
DiHydroxyAcetone is de basis van elk zelf tan product. In de spray tanning lotions zit er een hogere concentratie van deze grondstof dan in zelfbruiners in de vorm van bijvoorbeeld crèmes. DHA is een kleurloze stof die na een chemisch proces wordt gewonnen uit de suiker (suikerriet of -biet). Het is een 100% natuurlijk product.


Word ik oranje of krijg ik vlekken?
Voor een geslaagde spray tan ben je afhankelijk van 2 factoren: zelf goed voorbereiden en de specialiste die weet wat ze doet. De vloeistof die gebruikt wordt is compleet ‘organic’ en het actieve ingrediënt DHA die in de kleur ontwikkeld is afkomstig van de suikerriet. Door de jaren heen zijn er betere producten ontwikkeld die ervoor zorgen dat de kleur egaal aangebracht wordt. Tevens zijn er voor diverse huidtypes lotions die zorgen voor een natuurlijk resultaat. De producten bevatten geen parabenen of toegevoegde kleurstoffen en zijn volledig uitwasbaar. Het advies is om donkere kleding aan te trekken, zodat eventuele vlekken niet zichtbaar zijn. De nagels en handpalmen worden voor de behandeling ingesmeerd met een lotion die naderhand weer wordt verwijderd zodat de vloeistof niet intrekt. Ook zal de vloeistof het haar niet doen verkleuren. Spray tan laat een mooie egale bruine teint achter waar je minimaal 5 tot 7 dagen plezier van kan hebben. Niet alleen de voorzorg is belangrijk, ook door de juiste nazorg heb je optimaal plezier van je kleurtje.


Hoe moet ik mij voorbereiden?
In de week voor je afspraak is het verstandig je huid goed voor te bereiden. Begin ruim voor de behandeling alvast met scrubben en draag op de dag van de behandeling geen crèmes en deo en kom in donkere wijde kleding. Gebruik het liefst geen bad producten die een laagje achter laten, zoals Dove of Rituals. Liever scrubben met scrubzout of een scrubhandschoen. Op de dag van de behandeling breng je geen make-up of deodorant aan en smeer je je niet in met bodylotion. In het blog ‘SPRAY TANNING’ en algemene informatie vindt je een uitgebreid overzicht met alle tips, do’s en dont’s.


Wat mag ik niet doen na mijn spraytan?
De lotion heeft tijd nodig om te ontwikkelen, in de eerste 6 tot 8 uur na je behandeling is het daarom niet aan te raden om te sporten, douchen, zwemmen of in de regen te gaan lopen. Doe je dit wel, dan is de kans op vlekken groot en heb je een minder egaal resultaat. Vermijd lichamelijk contact en borstvoeding, totdat je gedoucht bent. Dan weet je zeker dat je niet meer afgeeft. Als je in de eerste week na je behandeling veel wilt gaan zwemmen of van een sauna gebruik wilt maken zal de huid sneller doen vernieuwen waardoor je kleur er sneller af is. In het blog ‘SPRAY TANNING’ en algemene informatie vindt je een uitgebreid overzicht met alle tips, do’s en dont’s.


SALON 05


Parkeren
SALON 05 is gevestigd aan de historische Hoogstraat 40 in Vlaardingen. Parkeren is mogelijk in de nabijgelegen parkeergarages of aan de Havenstraat, parkeerzone 8608. Let op; dit is allemaal betaald parkeren. Gratis parkeren is mogelijk in de buitenring van het centrum op loopafstand 4 minuten.

Afspraak maken
SALON 05 werkt uitsluitend op afspraak. Je bent altijd welkom om langs te komen, kennis te maken of om een afspraak in te plannen. Tijdens behandelingen worden inkomende oproepen doorgeschakeld naar de voicemail, zodat de focus bij de klant ligt op dat moment van de behandeling. Stuur een bericht via WhatsApp en er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen.


Hoogstraat 40
3131 BN Vlaardingen

Openingstijden

Dinsdag: 09:00 - 17:30
Woensdag: 09:00 - 17:30
Vrijdag: 09:00 - 17:30
Zaterdag: 09:00 - 17:30